Jdi na obsah Jdi na menu

Sobota

15. 5. 2011

Dnešní den jsme považovali za poslední s pěkným počasím, proto jsme ho téměř celý strávili venku. Dopoledne stavěly děti Jeníčkovi a Mařence "perníkovou chaloupku" neboli  domečky v lese a opravdu se jim moc povedly. Po obědě (bramboračka, hovězí maso na mrkvi a brambory) jsme měli polední klid jen opravdu chvilku a vyrazili jsme na výlet. Počasí bylo úžasné - modré nebe a sluníčko, proto se  nedivte, když najdete děti na fotkách s krátkým rukávem. Když  přišel mrak nebo jsme šli lesem, oblékaly si mikyny a bundy, opravdu je balíme, nebojte se :-) Cesta do Tanvaldu byla pěkná, ke konci jsme museli během a zkratkama "honit" vlak, aby nám neujel. Cesta pověstnou dráhou do Harrachova a počítání tunelů se dětem líbila, nechtělo se jim vystupovat, nejraději by jely až do večera...Pobyli jsme na hřišti, naučili plést děti, které to neuměly, věnce z pampelišek, obdivovali jsme Jizeru... Na zpáteční cestě do Kořenova jsme se svezli autobusem, přesto pak závěrečné úseky bylo potřeba vyrobit  "živé lanovky" , zdravotník Vláďa byl v neustálém obležení - hlavně holčiček", nechali se od něj poponést i někteří hoši...Díky jedné místní paní jsme si poněkud zašli a díky tomu přišli pozdě na večeři. Můžete být na své drahoušky opravdu pyšní, protože celkový počet zvládnutých kilometrů se nečekaně vyšplhal na ohromných 12!!!!! Úžasný výkon!  A opravdu nikdo nefňukal, nebyl protivný ani nenadával :-)) Byli jsme z nich nadšeni! K večeři byla zasloužená odměna - dukátové buchtičky se šodó, všichni si přidávali, až panu kuchaři Alešovi nezbyl ani drobeček... Pak nastala chvíle velké očisty (sprchování a mytí vlasů) a kontroly znavených tělíček, následoval poslech pohádky na pokračování a opravdu bezproblémový pád do postýlek. Ještěže je královna pohádkové říše tak dobře informovaná a nechtěla po dětech, aby zachraňovaly další pohádku.... :-)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Vojta Škalák - Vojta Škalák pro bráchu

16. 5. 2011 20:59

Ahoj Ondro, moc tě pozdravuju, užívej si Švp , těším se na tebe, půjdeme
do toho kina. Čau Vojta

Zdravím i paní učitelky a pana zdravotníka.

Škalákovi - Pozdrav pro všechny na školu v přírodě

16. 5. 2011 20:52

Posíláme moc pozdravů všem do Jizerek, přejeme hodně energie, děkujeme za pěkný a zajímavý program pro děti, přejeme pěkné počasí do konce Švp.
Ondrovi Škalákovi posíláme moc pusinek.
Díky za zprávy a fotky, které posíláte.

Škalákovi

Jitka Bezděkovská - Pro paní učitelky a pana zdravotníka

16. 5. 2011 17:23

Moc děkujeme za zprávy, které se moc rádi dovídáme. Děkujeme za krásný program, který jste pro děti připravili. Moc se těšíme, že si budeme moc prohlédnout všechny fotky na CD. Přejeme krásný zbytek pobytu a slušné počasí.
Bezděkovská

Nikolovi - pro paní učitelky

15. 5. 2011 21:36

To se tak hezky čte, že opravdu dětem závidíme takovou školu v přírodě.Přejeme paním učitelkám i panu zdravotníkovi spoustu energie i v dalších dnech!

Šámalovi - POZDRAV PRO NIKOLKU ŠÁMALOVOU

15. 5. 2011 15:16

Zdravíme všechny do hor!V Praze je zataženo,ale neprší.Doufáme, že ani dnes vám moc neprší. Vaše dny jsou neuvěřitelně pestré a nabité, že dětem určitě nezbývá čas na stýkání! Moc jim to přejeme! Jsou neuvěřitelní, že ušli tolik kilometrů. Jsou prostě jedničky! Mějte se krásně a NIKOLCE posíláme opět PLNO POZDRAVŮ A PUSINEK!!!!!! Už se vám pobyt půlí, tak si to Niky pěkně užívej! Papa Mamča,taťka,Bobča a další